Kanin i hvidvin

23 nov 2010 af Flo, 5 Kommentarer »

Kanin i hvidvin. Hop, hop, hurra!

Denne festlige (og dog totalt nemme) ret er vintermad par excellence. Den kræver en kanin, en flaske hvidvin og hvad man nu har i køleskabet af rodfrugter og grøntsager – og så får man et festmåltid til 4-6 personer, alt efter, hvor sultne, de er. Der bliver rigeligt, kan jeg godt love.

Da barren blev sat helt ned til limbohøjde, med fire procent fedt som maksimum for kød i vores kost, anede jeg ikke, at kanin var med på holdet. Men det er den! Faktisk er der flere dyr, der hopper, men den tager vi i en anden blogpost…

Forresten: På foodcomp.dk kan man tjekke næsten alle fødevarer for indhold – helt ned til kulstof-atomerne, hvis man vil. Fantastisk side.

Kanin smager vildt og mørkt – og helt mørt og blidt på samme tid. Især efter en time i hvidvin.

Kanin i hvidvin (4-6 personer)

  • 1 hel kanin, ca. 1400 g.
  • 4 store gulerødder
  • 2 store pastinakker
  • 200 g. brune champignon
  • 2 alm. løg
  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk olie til bruning
  • 1 flaske tør hvidvin
  • frisk timian
  • frisk bredbladet persille
  • salt + peber

Partér kaninen (eller få slagteren til det) og brun stykkerne i en stor gryde. Vi har sådan en ordentlig støbejerns-fyr fra Le Creuset, den er super til formålet. Kværn med frisk peber. Tag stykkerne op.

Grøntsagerne skæres i mundrette, store stykker (det er vist det, man kalder rustikt) og steges, til de tager farve. Kaninen kommer tilbage i gryden, de friske krydderurter samles til en lille buket og smides oveni, hvidvinen hældes i, og det hele bobler lystigt under låg i en time. Smag til med salt.

Follow my blog with bloglovin

Tags:, , , ,

5 Kommentarer

  1. Julie siger:

    Mums, det ser godt ud. Jeg har ikke fået kanin siden jeg var i Frankrig for flere hundrede år siden. Man skal til slagteren efter sådan en, ikke? Tror du en god slagter altid har nogen, eller skal man bestille? Og var den dyr?

  2. Flo siger:

    Hej Julie! Jeg har min egen kaninpusher – men har også set kaniner hos f.eks. Slagteren i Kælderen, Frederiksborggade 5 og hos den på H.C Ørstedsvej 37. De er lidt dyre… men hvis man tænker på, hvad man ville give for oksesteg eller et andet stykke vildt, giver det mening som festmad. Eller hverdagsmad, der strækker sig over 3 dage, hvis man er 2 voksne og et barn :)

  3. Sarah siger:

    Irma har også ofte kaniner. Måske kun halve men ikke til afskrækkende priser

  4. Kaninfoder siger:

    Hvor plejer du at købe kaninkød? Kender du evt. en økologisk forhandler?

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Søg ...

Flo's tweets

fiepipfiepip: Me and my gingerbread latte #starbucks #bilka #fields #megayay @ Starbucks Bilka Fields http://t.co/RiJx51TO
2 years ago from Instagram
fiepipfiepip: Smukke damer, der ved hvad de snakker om trendwise. Dem kan vi lide. Tag et kig. http://t.co/AzsPK1F4
2 years ago from web
fiepipfiepip: Ka' du lide pizza? Ja, også mig. Er nomineret i den her, og vil blive glad for en stemme: http://t.co/49ZfbXKx
2 years ago from web
fiepipfiepip: JAAAA allemand, kom og støt årets Geek Girl Meetup 2012 | booomerang.dk - crowdfunding på dansk http://t.co/ih7RJYe3
2 years ago from Tweet Button

Translate me

    Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2014 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak