Hurtig frokost: Tunsalat

25 nov 2010 af Flo, 2 Kommentarer »
Print Friendly

Tunsalat kan næsten varieres i det uendelige. En sand "hvad køleskabet gemte"-ret.

Når man skal skære fedtet ud af sin mad, opdager man, at man bliver nødt til at lave det meste fra bunden – uanset om man gider eller ej. Kun sådan kan man selv styre det hundrede procent, og faktisk har det været en god oplevelse, selvom det tager lidt længere tid. Tiden bliver en prioritet i sig selv; det at lave mad bliver en stor del af dagen, når madens indhold er noget, man fokuserer skarpere på. Det tror jeg sgu er sundt på mange måder. Og selv om man kan føle sig bombet tilbage til kødgryderne, ser man på en eller anden måde klarere, hvad man gør, hvad der kræves, hvad man kan lide, hvad der er af muligheder. Giver det mening?

Nå, men det var den tunsalat. Frokost for dummies, som smager dejligt på ristet brød, i wraps, på rugbrød, med æg til…. alt muligt. Når man har brugt de ekstra fem minutter på at røre den sammen selv, frem for at åbne pakken fra K Salat, bliver man faktisk ret glad.

Tunsalat

 • 1,5 dåse tun i vand
 • en lille snackpeberfrugt
 • en håndfuld friske spirer
 • frisk persille

Dressing:

 • 150 g fromage frais
 • 1 fed hvidløg
 • 1 tsk stærk sennep
 • 1 tsk honning
 • 1 tsk citronsaft
 • godt med salt + peber

Bland dressingen godt (husk at presse hvidløget, ikke hakke det).

Peberfrugten skæres i bittesmå tern, og spirerne hakkes også lige igennem en gang, så de ikke stritter i alle retninger. Vend med tunen (som du virkelig skal sørge for at dræne godt) og finthakket frisk persille. Bland med dressingen.

Lad det stå lidt i køleskabet, før det røres igennem igen, evt. smages til med lidt mere salt, og kommes på ristet sandwichbrød.

Tags:,

2 Kommentarer

 1. Good point! Din tunsalat lyder lækker og skal klart testes som et alternativ til den jeg plejer at bikse sammen. Jeg laver gerne min tunsalat med græsk yoghurt, finthakket løg, friskpresset citronsaft og kapers. Jeg kan godt lide den saltede, kraftige og lidt syrlige smag som kapers har – det komplimenterer virkelig en cremet tunsalat godt!

  Og hittet for min tunsalat: i fuldkornswraps med rejer, grønt salat, tomat, avocado og rejser!

  MUMS!

 2. Flo siger:

  Fuldkornswraps med rejer lyder fantastisk. Men avokado går ikke, hvis man vil undgå fedt :-) Er lige blevet anbefalet mango som alternativ til avokado (i sushi), så den kunne måske også virke sammen med tunsalaten…

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Translate me

  Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2017 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak