Vintersuppe m. kardemommebrød

27 nov 2010 af Flo, 1 Kommentar »

Få varmen med en vitamin-struttende, stærk vintersuppe.

Når det sner, får jeg lyst til suppe. Den her er stærk, varm, blød og rar, og så er der duftende brød til at dyppe med.

Den var dog lidt for stærk for mindsten ved bordet, men brødet var et hit, og de små I-can’t-believe-it’s-not-bacon-tern var også meget populære.

Bacon er godt som drys på supper som den her, men fedtmæssigt helt ved siden af. Et super alternativ, som stadig har den røgede smag, man går efter, er røget mørbrad. Man kan købe dem hele i f.eks. Netto, og de koster ikke en herregård, faktisk kun et lille husmandssted. Der er 2 procent fedt i.

Vintersuppe (4 portioner)

  • 6 mellemstore kartofler
  • 6 mellemstore gulerødder
  • 1 mellemstor pastinak/persillerod
  • 1 tsk frisk, hakket chili
  • 1 god dusk frisk timian
  • 1 fed hvidløg
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl minimælk
  • salt
  • røget mørbrad efter ønske
  • fromage frais efter ønske

Skræl, skær, og kog grøntsagerne godt i vand m. bouillon og salt, til de er møre. Hæld vandet fra, over i en kande, så du kan bruge det til at blende med.

Kom hakket chili, timian og hvidløg i, og blend det hele til mos med en stavblender. Hæld mælk og ca. 1/3 af kogevandet tilbage i mosen og blend igen. Smag til med salt.

Skær små tern af røget mørbrad og steg dem på en tør pande, til du synes, det har det bid, du bedst kan lide. Jo længere, jo mere bacon-agtigt bliver det.

Server med en skefuld fromage frais og mørbradtern.

Duftende, blødt kardemommebrød

Kardemommebrød

  • 500 g hvedemel
  • 200 g sigtemel
  • 4,5 dl vand
  • 25 g gær
  • en lille tsk stødt kardemomme
  • en lille tsk salt
  • en lille tsk sukker

Gæren opløses i vandet med salt og sukker. Bland kardemommen og de to meltyper, før det hele hældes sammen og æltes godt. Hæver en time til halvanden.

Form brødet, som du vil have det, og drys med hele kardemommekapsler. Efterhæver en halv time.

Bages v. 225 grader i 25-30 minutter. (Når du ikke at spise det hele til suppen, er det super som ristet brød til morgenmaden)

Tags:, , , ,

En kommentar

  1. Rikke siger:

    Uhmmm, hvor det lyder lækkert og ser lækkert ud. Vil jeg lave til min knægt på søndag.

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Søg ...

Flo's tweets

fiepipfiepip: Me and my gingerbread latte #starbucks #bilka #fields #megayay @ Starbucks Bilka Fields http://t.co/RiJx51TO
2 years ago from Instagram
fiepipfiepip: Smukke damer, der ved hvad de snakker om trendwise. Dem kan vi lide. Tag et kig. http://t.co/AzsPK1F4
2 years ago from web
fiepipfiepip: Ka' du lide pizza? Ja, også mig. Er nomineret i den her, og vil blive glad for en stemme: http://t.co/49ZfbXKx
2 years ago from web
fiepipfiepip: JAAAA allemand, kom og støt årets Geek Girl Meetup 2012 | booomerang.dk - crowdfunding på dansk http://t.co/ih7RJYe3
2 years ago from Tweet Button

Translate me

    Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2014 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak