Glaserede æbler på pind

28 nov 2010 af Flo, 4 Kommentarer »
Print Friendly

Knasende karamel på søde æbler. Oven i købet på en pind. What's not to like?

Det er første søndag i advent i dag, og eftersom jeg elsker jul, synes jeg, det var passende med noget julenostalgi – sådan et rigtigt knasende karamel-æble på en pind. Et levn fra en tid, hvor det der med elektrisk chokoladefondue fra OBH ikke rigtig havde vundet indpas…

Faktisk er disse æbler ikke svære at lave, heller ikke for børn. Man skal bare fordele arbejdet: Den voksne drejer æblet i den brændvarme karamel – og barnet kan få lov at dreje det i kokos.

Hvis man laver små bitte glaserede æbler, f.eks. pigeoner, kan man måske også hænge dem op som spiseligt pynt?

Glaserede æbler på pind (6 stk):

 • 400 gram sukker
 • 6 små søde æbler
 • kokosmel ad libitum
 • træpinde, f.eks. grillspyd i træ eller ispinde

Sæt pinde i æblerne. Hæld kokosmel i en skål. Drys lidt kokosmel på en tallerken, så du har noget at sætte fra på. Hæld sukkeret ud på en kold pande og smelt det langsomt ved halv varme, til det er blevet til mørk karamel. Hæld det derpå over i en lille gryde eller kasserolle, som står på laveste blus.

Ved at holde kasserollen lidt på skrå, kan du dreje æblet rundt i karamellen, uden at det sidder fast på bunden. Drej cirka 8-10 gange, så der kommer et jævnt lag. Løft æblet over i skålen med kokos og drej det rundt, mens karamellen stadig har lidt varme. Sæt fra på en tallerken drysset med lidt kokos.

Tags:, , , , , ,

4 Kommentarer

 1. Dines siger:

  Kære Flo’s Diner-brevkasse (som jeg lige har oprettet). Hvad gør du egentlig med rugbrød? Bager du selv eller køber I? Hvis du bager, kommer der så ikke snart en opskrift? Hvis du køber, hvad går I så efter, og har I foretrukne mærker? Ja, undskyld interessen. Aner ikke, om rugbrød generelt ligger under de fedtprocenter, I arbejder med. Men i USA er jeg blevet fuldstændig rugbrødsfanatisk og forestiller mig, at jeg ikke skal leve af andet fra jeg kommer hjem.

  • Flo siger:

   Kære Dines. Hvor end jeg gerne ville sige, at jeg bager mit eget rugbrød, er det ikke tilfældet… desværre. Brød er lidt tricky. Kerner og fuldkorn indeholder en del fedt, selvom det er sundt på alle mulige andre punkter. Schulstad’s serie Levebrød holder sig under 2 procent fedt, og smager glimrende. Men ellers er reglen: Jo færre kerner, jo fedtfattigere rugbrød. Kærligst B. Revkasse.

 2. jeg elsker glaserede æbler – de er helt fantastiske – glæder mig til at prøve din opskrift af =)

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Translate me

  Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2017 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak