Marengskys med candy canes

1 dec 2010 af Flo, 11 Kommentarer »
Print Friendly

Kys med knuste slikstokke. Pebermynte-sukker-knas.

Velkommen bag den første låge i Flo’s Diners julekalender!

De her marengskys er helt vildt julede. Det er jo kys, ikke?  Små kærlighedsbeviser, man kan dele ud til alle dem, man bedst kan lide. Julemanden, for eksempel. Jeg har også et svagt punkt for slikstokke, altså candy canes, som har noget enkelt og uskyldigt over sig i junglen af hysteriske Hannah Montana-chokoladekalendere og gigantiske legetøjsgaver. Og – når man har spist meget sovs, gris og gløgg er det faktisk rart med et skud frisk pebermynte.

I min barndom var marengs ellers noget, der var forbeholdt vældigt festlige lejligheder. Den fine, skrøbelige  kage var ligesom lidt mere eksklusiv end almindelige desserter. Derfor har jeg altid haft en vis ærefrygt over for marengs – for de måtte jo være vildt svære at lave, når de var så fine!

Men altså. Det viser sig, at allierer man sig med pasteuriserede æggehvider og en røremaskine, er det ikke en så big deal. Tålmodigheden er en anden sag, men jeg foreslår, at man går langt væk fra sit køkken, mens marengskyssene bager. Ellers står man bare og glor ind i ovnen som en frossen fugl bag rude.

Marengskys med candy canes (ca. 35 stk)

  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 2 tsk neutral eddike
  • 100 g sukker
  • 2 slikstokke

Pisk æggehviderne stive. Hæld halvdelen af sukkeret i sammen med eddiken og pisk, til massen er skinnende og lidt sej. Resten af sukkeret vendes i med lavere fart på piskeriset, og det må gerne tage lidt tid, så det bliver rigtig godt fluffet sammen.

Tag en sprøjtepose (eller bare en frysepose med hjørnet klippet af) og fyld massen i. Lav omkring 35 små kys på en bageplade med bagepapir.

Knus slikstokkende i et viskestykke (jeg brugte enden af en stor kniv) og drys dem ud over kyssene.

Bages ved 90 grader i 2 timer (ikke varmluft). Sluk herefter ovnen og lad døren stå på klem, til den er kold. Ta-da!

Tags:, , , ,

11 Kommentarer

  1. nøj! Hvor er de fine! Dem skal jeg klart lave en dag hvor der er sukker på skemaet! Glædelig julekalender!

  2. Vibeke siger:

    super god ide. så fine og festlige.

  3. Anne siger:

    Fie, de her er altså helt uimodståelige! Kudos!

  4. Susan siger:

    Hej,
    De ser super lækre ud. Hvad er det for noget neutral eddike du bruger?

    • Flo siger:

      Hej Susan, det er bare sådan noget klar lagereddike. Men så længe man ikke hælder balsamico i, tror jeg, det er hip som hap. Marengs kræver bare, at man bruger syre i en eller anden form.

  5. Susan siger:

    Tak for dit svar.
    Jeg har lidt flere spørgsmål:-)

    Hvordan opbevarer du dem, og hvor længe kan de holde?

    Tak for alle de super dejlige opskrifter.

    • Flo siger:

      Tørt og under låg – men jeg skal være ærlig og sige, at jeg ikke ved, hvor længe, de kan holde sig. De bliver spist alt for hurtigt :-)

  6. kristina siger:

    Hvor ser de skønne ud!

    Tænker om man ikke kunne blande bolsjestykerne i marengsmassen inden man bager dem så der ikke går nogle til spilde?

    MVH K

    • Flo siger:

      Tak! Man kan prøve – jeg aner ikke, om det vil virke, men jeg ville måske være en smule bange for, at kyssene klaskede sammen af det.

  7. […] første december! Hvis du keder dig, så tjek sidste års fedtfrie julekalender ud! PRINT […]

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Translate me

    Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2016 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak