Appelsinmarinerede mørbradbøffer m. rød coleslaw

3 dec 2010 af Flo, Ingen kommentarer »

Mørbradbøffer på grillpande og grov, rød coleslaw. Helt uden fedt.

Julen er en rigtig grisetid – og mørbradbøffer et fast indslag på julefrokostbordet. Det heldige er, at netop mørbrad er noget af det magreste og samtidig lækreste kød, der findes på grisebassen (ca. 3 g. fedt). Steg disse saftige, møre, duftende bøffer på en brændvarm grillpande, så behøver du slet ikke fedtstof. Den røde coleslaw er et tilbehørseksperiment med syrlige/søde/bitre smage, der (heldigvis) endte rigtig lækkert. Og pænt.

Appelsinmarinerede mørbradbøffer (4 pers)

  • 1 fersk svinemørbrad (ca. 500 gram = 10 bøffer)
  • 1 økologisk appelsin
  • 3-4  duske frisk rosmarin
  • 15 hele nelliker
  • salt + peber
  • stanniol

Afpuds mørbraden godt, skær den ud til bøffer, og kom bøfferne i en frysepose. Pres saften af appelsinen, riv skallen af den halve, og hæld begge dele ned i posen. Tag frisk rosmarin, salt, peber og nelliker og stød det godt sammen i en morter. Ned i posen. Bind en knude, møf det hele rigtig godt rundt og lad det marinere sig selv i køleskabet i mindst en times tid. Jo længere de ligger, jo kraftigere smag.

Før de steges, trykkes bøfferne let flade. Steges på knaldende varm grillpande uden fedtstof i ca. 12 minutter under stanniol.

Rød coleslaw (4 pers)

  • Ca. 130 gram snittet rødkål
  • Ca. 130 gram snittet æble
  • Kernerne af et halvt granatæble

Dressing:

  • 1,5 dl fromage frais
  • 2 spsk honning
  • 1,5 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk stærk sennep
  • 1 tsk sukker
  • salt + peber

Start med at lægge rødkålen i saltet vand en times tid. Så trækker man noget af bitterheden ud af den. Snit herefter rødkålen fint, og skær æblerne i tynde både. Tag granatæblekernerne ud og bland det hele. Rør dressingen godt sammen og vend den i. Det er en god idé at lade coleslawen hvile i køleskabet mindst en time, så bliver det hele smukt rødt, rart og sammensmagende… er det et ord? Nu er det.

Tags:, , , , , , ,

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Søg ...

Flo's tweets

fiepipfiepip: Me and my gingerbread latte #starbucks #bilka #fields #megayay @ Starbucks Bilka Fields http://t.co/RiJx51TO
2 years ago from Instagram
fiepipfiepip: Smukke damer, der ved hvad de snakker om trendwise. Dem kan vi lide. Tag et kig. http://t.co/AzsPK1F4
2 years ago from web
fiepipfiepip: Ka' du lide pizza? Ja, også mig. Er nomineret i den her, og vil blive glad for en stemme: http://t.co/49ZfbXKx
2 years ago from web
fiepipfiepip: JAAAA allemand, kom og støt årets Geek Girl Meetup 2012 | booomerang.dk - crowdfunding på dansk http://t.co/ih7RJYe3
2 years ago from Tweet Button

Translate me

    Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2014 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak