Kong Gulerodskonfekt

5 dec 2010 af Flo, 13 Kommentarer »

Ingen farvestoffer, ingen fedt. Kun gulerods-magi.

Jeg tror, den her opskrift stammer fra min barndoms trofaste, udrevne damebladsjulesider. I ved, dem hvor siden med havregrynskugler stadig har fedtfingre fra firserne på sig!

Men konfekten her får først sin debut og storhedstid nu, og det er virkelig på tide. Den smager nemlig overraskende lækkert, a la turkish delight. Gulerødderne giver konfekten naturlig sødme og den mest funky farve, ingefær og citron giver lige et zing, og kokosen lukker smagsoplevelsen på den julede måde.

Kong Gulerodskonfekt

  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 350 g fintrevne gulerødder
  • 1 knivspids stødt ingefær
  • 2 spsk citronsaft
  • kokosmel

Vand og sukker koges op, og de fintrevne gulerødder røres i. Koges i 1 time (ja, 1 time) til massen er jævn og tyk. Rør ingefær og citronsaft i massen og stil den til afkøling. Hvis massen stadig er lidt våd, klemmes saften ud gennem en si eller mellem hænderne før den trilles til kugler. Vend kuglerne i kokosmel og læg dem i små konfektforme. Pynt med nelliker, sølvkugler eller hvad du synes.

Konfekten skal være helt kold, før den spises, så smid den gerne i køleskabet.

Gulerodskonfekt og dadelkonfekt mødes, og sød musik opstår.

Tags:, , ,

13 Kommentarer

  1. Mette siger:

    Det ser meget flot ud – totalt street cred at lægge skålen på bordet, dér!

  2. Anna Berthelsen siger:

    Hej :)
    Vil først sige at jeg elsker det nye koncept på din blog – tillykke med det!
    Og så vil jeg spørge om opskriften på dadelkonfekten, hvis man må være så fri?

    -Anna

    • Flo siger:

      Hej Anna, tusind tak! Og klart du får opskriften – den er planlagt til udgivelse, men siden du nu spørger, fifler jeg lige lidt med det og bringer den i morgen! bedste hilsner, Fie

  3. Klidmoster siger:

    Wow, det har jeg ligegodt aldrig set før. Det må jeg prøve! Hvor længe kan de holde sig?

    Jeg har først lige fundet din blog i dag, men du kan tro du allerede er tilmeldt mit rss-feed ;-)

    • Flo siger:

      Tak for rss-love! Jeg ved faktisk ikke, hvor længe de kan holde sig, for de forsvinder altid ret hurtigt på mystisk vis :-D

  4. Frederikke siger:

    Ih, hvor ser de gode ud – jeg hopper med på vognen! Men et enkelt spørgsmål: mon man kan bruge rørsukker i stedet for almindeligt hvidt sukker?

    • Flo siger:

      Tak Frederikke! Jeg vil tro, du sagtens kan bruge rørsukker – det skal jo bare kunne opløses i det kogende vand. kh Fie

  5. Anna Berthelsen siger:

    Hej Fie!
    Jeg fik lavet dadelkonfekten sidste år – totalt lækkert! Nu er turen så kommet til Kong Gulerod, og jeg har lige et spørgsmål inden jeg går i gang. Skal gryden være tykbundet eller er det lige meget?

    Mvh
    Anna

    • Flo siger:

      Hej Anna, den jeg bruger er ikke specielt tyk, men det er sikkert klogt at bruge en, der er :) Bare lad det stå og boble på lav varme, så er alt godt.

  6. Jytte Lind siger:

    Hej hvor er jeg glad for du er begyndt at skrive igen. Jeg har 2børnebørn som har MCADD, de skal leve fedtfattigt og må gerne få sukker. Din gulerods konfekt skal prøves, men de må ikke få kokos, så tror du jeg kan trille dem i mandelmel? Jeg har prøvet dine pepernødder, men mine blev stenhårde, har du et gæt på hvad jeg kan have gjort galt.
    Hilsen farmor Jytte

    • Flo siger:

      Hej Jytte, hvor er det helt utroligt dejligt at høre fra en, der ved hvordan det er at have med stofskiftesygebørn at gøre! Dem er der ikke mange af herhjemme. Jeg ved godt, at MCADD børn ikke må få kokos, men hvad så med havregryn måske? Mandler er jo meget fede. Kender du siden foodcomp.dk – det er en database over fødevarer, hvor man kan se, hvilke fedtsyrer, vitaminer mv. der er i enkelte madvarer. Den er rigtig nyttig. Mht. pebernødderne, så blev mine faktisk ret bløde, så jeg er umidelbart lidt på bar bund med gode råd. Måske kan du lave dem lidt større, bage dem kortere tid, eller putte lidt mere frugtmos i?

      • Jytte Lind siger:

        Hej igen jeg tror jeg kan få megen glæde af foodcomp.dk og ja jeg skal selvfølgelig bruge havregryn, det er en super ide. Jeg har lige taget en pose æblemos ud af fryseren og prøver pebernødderne igen. Ja nogle gange kan man føle sig helt alene med de problemer der er om kost til de små pus. Hilsen Jytte

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Søg ...

Flo's tweets

fiepipfiepip: Me and my gingerbread latte #starbucks #bilka #fields #megayay @ Starbucks Bilka Fields http://t.co/RiJx51TO
2 years ago from Instagram
fiepipfiepip: Smukke damer, der ved hvad de snakker om trendwise. Dem kan vi lide. Tag et kig. http://t.co/AzsPK1F4
2 years ago from web
fiepipfiepip: Ka' du lide pizza? Ja, også mig. Er nomineret i den her, og vil blive glad for en stemme: http://t.co/49ZfbXKx
2 years ago from web
fiepipfiepip: JAAAA allemand, kom og støt årets Geek Girl Meetup 2012 | booomerang.dk - crowdfunding på dansk http://t.co/ih7RJYe3
2 years ago from Tweet Button

Translate me

    Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2014 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak