Had-kærligheds-kylling

5 jan 2011 af Flo, 8 Kommentarer »

Pink mos og indsnøret kylling...

Når noget smager sådan lidt ubestemmeligt almindeligt, så siger man ”it tastes like chicken”. For det er det nemmeste i verden, når man har et lille barn og en maximumgrænse på fedtprocenten, at kaste en pakke kyllingefileter i indkøbskurven igen og igen og.

Man får lynhurtigt et had-kærligheds forhold til kylling, når ens kødudvalg bliver begrænset. Så her er en opskrift, man bare ikke KAN hade. Og der skal egentlig ikke så meget til, før hverdagskedeligheder bliver lidt sjovere, saftigere og mere smagsmættede:

En rødbede kogt med ti kartofler giver totalt tøset, lyserød mos. To skiver røget mørbrad el. røget skinke pakket om en kyllingefilet og overhældt med appelsinsaft giver en saftig, aromatisk kylling. Et æble lynstegt på panden giver knas og sødme som tilbehør. Det koster ikke nævneværdigt ekstra på hverken budget eller tid – og vupti, så var kylling med kartoffelmos slet ikke så dødsygt.

Had-kærligheds-kylling (2 pers):

 • 2 store kyllingefileter
 • 4 skiver røget mørbrad el. lufttørret skinke
 • 1/2 appelsin
 • 1 æble
 • peber, rosmarin, evt. hvidløg
 • madlavningsgarn + stanniol
 • ½ spsk olie til bruning

Pink mos (3-4 pers):

 • 10 medium kartofler
 • 1 stor rødbede
 • ½ dl. minimælk
 • ½ tsk stødt muskatnød
 • salt + peber

Sådan så de ud, før de kom på panden.

Læg mørbradstykkerne på den ene side af kyllingefileten og snør dem fast. Det er bare rundt og rundt og så en knude. Pres saften af en halv appelsin ud over fileterne, og flof dem lidt rundt i det. Kværn med peber og drys med rosmarin. Du behøver ikke salt, den klarer mørbraden.  Jeg brugte også noget hvidløgs-peber-væsen, vi havde stående fra grillsæsonen, og det smagte dejligt.

Brun fileterne let på begge sider i olien og dæk dem så til med stanniol. Det er vigtigt, at det ikke bare ligger henover panden, men puttes godt ned om siderne på kødet, så det kan ligge og ”dampe” sig selv. De skal have ca. 12-15 minutter ved lav varme, og vend dem gerne lidt undervejs. Det passer cirka med kogetiden for kartofler og rødbeder.

Når tiden er gået, fjerner du sølvpapiret, vender mørbradsiden nedad, og skruer godt op for blusset. Æblet skåret i både smides på panden og bruner med i et par minutter. Det var dét.

Mosen: Kartofler og rødbede skæres i grove stykker og koges møre med salt nok. Hæld vandet fra. Hæld mælken, muskatnøden og lidt peber i og blend det med en stavblender. Mosen skal smages godt til med salt.

Tags:, , , , ,

8 Kommentarer

 1. Vibeke siger:

  Den skal jeg så meget prøve. Jeg har en kæreste der siger kylling HVER gang jeg spørger hvad har har lyst til at spise. Så også et had-kærlighedsforhold her.

 2. [...] This post was mentioned on Twitter by Lars Flindt Pedersen. Lars Flindt Pedersen said: Had-kærligheds-kylling http://t.co/cEqKrQE [...]

 3. Sille siger:

  Jamen, det var jo lige den opskrift jeg stod og manglede…. Nu mangler jeg bare at snøre korsettet på mine kyllingefiletter, tak!

 4. Klidmoster siger:

  Uhm, I feel the love :-)

 5. Vibeke siger:

  Hej Fie.
  Lavede din kylling i aften, med lidt variationer..:-) Kæmpe hit. Det smagte vildt godt. tak for lækker opskrift.

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Søg ...

Flo's tweets

fiepipfiepip: Me and my gingerbread latte #starbucks #bilka #fields #megayay @ Starbucks Bilka Fields http://t.co/RiJx51TO
2 years ago from Instagram
fiepipfiepip: Smukke damer, der ved hvad de snakker om trendwise. Dem kan vi lide. Tag et kig. http://t.co/AzsPK1F4
2 years ago from web
fiepipfiepip: Ka' du lide pizza? Ja, også mig. Er nomineret i den her, og vil blive glad for en stemme: http://t.co/49ZfbXKx
2 years ago from web
fiepipfiepip: JAAAA allemand, kom og støt årets Geek Girl Meetup 2012 | booomerang.dk - crowdfunding på dansk http://t.co/ih7RJYe3
2 years ago from Tweet Button

Translate me

  Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2014 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak