Fødselsdagslagkage til vinterbørn

7 jan 2011 af Flo, 3 Kommentarer »

Jeg er stadig på eksperimentalstadiet hvad angår fødselsdagskager, for jo længere man tænker, jo flere muligheder er der. Islagkage med hindbærsorbet! Marengs-lagkage med frisk frugt! Kagekone lavet af æblemuffins og dynget til med slik!

Pludselig handler det om at begrænse sig, frem for at være begrænset. Og det er dejligt.

Men der skal jo også være en helt gammeldags tre-lags-model, med flag-og-lys-og-pust-ud-og-ønsk-og-hvis-stykket-vælter-skal-du-vaske-op.

Så den kommer her! Fedtfri og alting. Tillykke til dem, der snart har fødselsdag!

Lagkagebunde (3 stk – 3 bageplader):

  • 12 æggehvider
  • 450 g sukker
  • 120 g kartoffelmel
  • 270 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • ekstra sukker til drys

Pisk æggehvider og sukker til en luftig masse. Bland meltyperne og bagepulveret og vend det i æggene med en dejskraber. Kom bagepapir på tre bageplader og hæld en tredjedel dej ud på hver. Bred dejen ud til ca. 30 x 30 cm med dejskraberen. Bages v. 225 grader i 10-12 minutter til bundene er let gyldne.

Når bundene er bagt og stadig varme, vender man dem ud på et nyt, sukkerdrysset stykke bagepapir og hiver det stykke af, de blev bagt på. Så kan de køle godt, og man kan fint opbevare dem i lag mellem bagepapirstykkerne.

Jeg brugte en springform til at markere cirkler med – og altså skære runde bunde ud, men hvis man vil have en trekantet, firkantet eller stjerneformet kage, kan man jo skære bundene ud, som man lyster.

Fyld og pynt:

Jeg tog den nemme vej og købte færdig kagecreme, som piskes med minimælk, og guf, som bare skal piskes op i fire minutter. Kagecreme og guf kan man sagtens lave selv, men det orkede jeg ikke. Det bliver en anden gang.

Det nederste lag bestod af guf og friske blåbær, det øverste af kagecreme og friske brombær.

Glasuren er flormelis og vand, og krymmelet er små sølv/guldkugler.

Lad kagen trække i køleskabet før du serverer den – den bliver bare bedre og bedre, jo længere den står….

Variationer: Jeg tror, jeg næste gang vil væde bundene lidt med noget spiritus eller smøre dem med marmelade – de har tendens til at blive ret bastante. Og jeg vil bruge mere frisk og zingy frugt, f.eks. let syrlige kiwiskiver, for nøj, hvor er der meget sukkersødme i sådan en lagkage…

Tags:, , ,

3 Kommentarer

  1. uh, ser lækker ud! Guf i lagkage lyder mega godt! Har bette pigen mon haft fødsesldag? I så fald tillykke med hende og de to år!

  2. Trine siger:

    Du er sgu da en heltinde…
    Knus

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Søg ...

Flo's tweets

fiepipfiepip: Me and my gingerbread latte #starbucks #bilka #fields #megayay @ Starbucks Bilka Fields http://t.co/RiJx51TO
2 years ago from Instagram
fiepipfiepip: Smukke damer, der ved hvad de snakker om trendwise. Dem kan vi lide. Tag et kig. http://t.co/AzsPK1F4
2 years ago from web
fiepipfiepip: Ka' du lide pizza? Ja, også mig. Er nomineret i den her, og vil blive glad for en stemme: http://t.co/49ZfbXKx
2 years ago from web
fiepipfiepip: JAAAA allemand, kom og støt årets Geek Girl Meetup 2012 | booomerang.dk - crowdfunding på dansk http://t.co/ih7RJYe3
2 years ago from Tweet Button

Translate me

    Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2014 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak