Rejetærte m. frisk basilikum

13 jan 2011 af Flo, 5 Kommentarer »

Det griber jo om sig på den dejligste måde, det her madbloggeri: En sød kommentar fra Karina, med en opskrift på fedtfattig madtærte, har medført denne Diner-version. Tusind tak!

Rejetærte m. frisk basilikum

  • Ca. 400 g hvedemel (evt. kan halvdelen være en grovere slags)
  • Ca. 250 g græsk yoghurt 2 %
  • 1 tsk olie
  • salt

Det var meget på gefühl, da jeg samlede den dej. Så prøv dig frem med måske lidt mere af det ene og lidt mere af det andet, til den er fin og smidig.

Rul ud og forbag tærtebunden 15 min v. 200 grader.

Fyldmasse:

  • 3,5 æggehvide
  • 1 dl minimælk
  • 3 spsk hytteost (1,5 % fra Cheasy)
  • 1,5 spsk Maizena
  • salt + peber
  • tørret basilikum

Pisk det hele godt sammen. Kom gerne Maizena i før hytteosten, ellers kan man ikke se forskel på, om Maizenaen klumper, eller om det er hyttestykker!

Øvrigt fyld:

  • 150 g rejer
  • 2 håndfulde haricots verts skåret i små stykker
  • 1 finthakket forårsløg
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • en håndfuld frisk, hakket basilikum

Blanchér bønnerne i fem minutter før du skærer dem ud. Bønner nederst, så forårsløg, basilikum og hvidløg og til sidst rejer. Overhældes med æg/hytteost-massen.

Bag 30 minutter ved 200 grader.

Smager bedst, hvis den får lov at køle godt ned. Så fingrene væk… (vi ku’ ikke)

Tags:, , ,

5 Kommentarer

  1. Henriette siger:

    1000 tak! Jeg elsker tærte, men jeg synes at alle opskrifter på dej er for fede. Hurra! Jeg vil straks prøve denne.

  2. Uhmm, hvor ser den god ud! Jeg er vild med tærter, den skal helt klart prøves :-)

    Mange hilsner
    Birthe

  3. Karina siger:

    Altså det er en sand fornøjelse at komme herind til inspirerende billeder og opskrifter med nye ideer til en diæt man selv er ved at gå totalt død i.
    Det ser vildt lækkert ud det rejefyld!!

  4. Dorte siger:

    Hej
    Sikke nogle lækre opskrifter. Især er jeg helt vild med at bruge røget mørbrad i stedet for bacon. Det smager godt, og pludselig bliver f.eks. spaghetti carabonara jo nærmest sundt ;)
    Jeg har længe ledt efter en fedtfattig tærtedej, så jeg prøvede din version her til aften (med noget andet fyld). Den var ret våd selv efter 15+30 minutter i ovnen. Måske har jeg ikke forbagt den nok. Blev din sprød/tør?
    /Dorte

    • Flo siger:

      Jubii, endelig en der kan se det geniale i røget mørbrad :-D
      Nu du siger det, blev min tærtebund også ret så blød… det hjalp lidt, da den kølede, men jeg kan godt se problemet. Kanten blev dog sprød.
      Prøv med længere forbagning – jeg vil tænke videre over, hvad man kan gøre. Kh F

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Søg ...

Translate me

    Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2015 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak