Chokolademuffins med marshmallowfyld

7 feb 2011 af Flo, 15 Kommentarer »

Jeg elsker mad, der overrasker på den der tryllekunster-årh-hvordan-gjorde-hun-dét-måde. Og sådan kan man godt have det med de her muffins. Når man når til midten, er der nemlig marhsmallowskum i, helt på magisk vis. Muffinens svar på forvandlingskugler.

I kakaopulver er der omkring 20 g fedt pr. 100 g. Kakaobønnen er en lille snyder, er den. Og i min verden er tyve procent jo helt uhørt, men jeg besluttede mig for at regne ud, hvad fedtprocenten for det endelige resultat ville blive. Jeg endte på, at disse chokolademuffins indeholder 2,2 procent fedt. Altså helt fint for os, og meget lavt for alle andre. Er det ikke sejt?

Chokolademuffins med marshmallowfyld

 • 300 g mel
 • 180 g sukker
 • 80 g kakaopulver
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 180 g neutral græsk yoghurt 2%
 • 180 ml minimælk
 • 180 g æblemos
 • 10 marshmallows (helst Rocky Mountain)

Tænd ovnen på 200 grader og sæt små bageforme i muffinbakken.

Bland de tørre ingredienser for sig og pisk mælk + yoghurt for sig.

Rør blandingerne sammen og hæld æblemosen i, mens du rører.

Tag et par skeer og fordel dejen i muffinformene. Bag dem I ca. 22 minutter indtil man kan stikke en tandstik i, uden at dejen hænger ved.

Lad dine muffins køle ned.

Med en urtekniv skærer du et rundt hul midt i kagen og løfter stykket ud. Skær  toppen af, så den kan sættes tilbage over hullet.

Put 4-5 marshmallows i en åben frysepose i mikroovnen i 20 sekunder for fuld smæk. Så skulle de meget gerne være næsten smeltede og man kan presse dem ud i det ene hjørne, så posen bliver til en sprøjtepose. Klip hjørnet af, når du er klar. De kan også genopvarmes i posen.

Sprøjt marhsmallowmassen ned i hullet og sæt låget på igen.

Dæk med kakaoglasur (flormelis + kakao + vand) og pynt med krymmel.

Tags:, , ,

15 Kommentarer

 1. Marian siger:

  wow! Sidder her og måber over lækkerheden … jeg kunne da seriøst godt liiige nuppe sådan en muffin til morgenkaffen! Det lyder fantastisk med de bløde skumfyld… Bor sammen med en, der indimellem tror, at han er Mette Blomsterberg – du ved, queen of desserts…. måske jeg lige skulle snige opskriften i hans lomme!

  Btw, kender du så fedtfattigt kakaopulver? Det kunne måske være et alternativ uden jeg er ekspert på, hvordan du udregner dine fedtprocenter, etc. Tænker bare, at den version kunne være mere fedtvenlig uden at være den grimme light. Der er 11 g pr. 100 g:

  http://www.urtekram.dk/productsearch/?tx_ttproducts_pi1%5BbackPID%5D=339&tx_ttproducts_pi1%5Bproduct%5D=1606&cHash=f103efde8d

 2. Linda siger:

  Jeg bruger Urtekrams cacaopulver. Det er lidt lysere og ikke helt så intenst, men smagen er top! De her muffins slår altså rosenkålstrangen med flere længder!
  God dag til dig :-)
  Linda

 3. Dines siger:

  Hei Fie – matematikignoranten her. Nu siger du, at du regner den endelige fedtprocent ud på en bestemt måde… Kan vi ikke få lidt Fedtmatematik For Dummies? Ville ikke ane, hvor jeg skulle begynde. D.

  • Flo siger:

   Jeg er dronningEN af matematikidioter. Men min kære mand, som er… nok det modsatte, instruerede mig. Man gennemgår sin opskrift med de fedtprocenter, der er angivet for hver ingrediens. Altså i mel er der 0%, i kakao 20%. Så derfor, når man bruger 80 g kakao, skal man regne ud, hvor mange gram fedt, der så er i 80 gram. Når man så har gjort det med alle sine ingredienser, lægger man hhv. den samlede vægt af ingredienserne sammen og det samlede antal gram fedt. Og så regner man ud, hvor mange procent af ingredienserne, der så er fedt.

   Gav det mening? Som sagt, jeg er en kæmpe hat til at regne.

 4. Kathrine siger:

  Den er lige nappet med til vinterferien i sommerhuset. Nøj, det ser bare lækkert ud! Og det åbner op for en helt ny muffin-verden som bare bugner af alt mulig lækkert surprise-fyld…
  TAK, Fie!
  Kh Kathrine

 5. Helleq siger:

  Jeg tænker… Kunne man mon ikke komme en marshmallow i dejen inden den bager? Eller en halv?
  Det må prøves..dej marshmallow og så dej igen.
  Jeg skal nok skrive om det kan lade sig gøre uden at de flyder ud eller går i en form for symbiose med dejen under bagningen.

  • Flo siger:

   Jeg tror, én marshmallow vil nærmest eksplodere inden i kagen. De går helt bananas ved varme. Men man kan måske blande stykker i dejen…ikke helt det samme surpriseelement, men garanteret godt!

 6. Så er der mumi syning på bloggen! Jippie!
  Og Uh, lækre chokolader kager der er her!

 7. Helleq siger:

  Vi – det lyder ret fint, når det nu var min datter jeg satte til det – prøvede med ½ marshmallow i hver muffin.
  Cirka 1/3 af dem havde “lækket lidt hvidt”, men ikke mere end at de ville kunne dækkes med glasur.

  Og smagen er rigtig, rigtig god, hvis man er til kager med chokosmag! De andre fire i familien var totalt vilde med dem.

  Jeg er ikke specielt vild med chokolade ( en genfejl), og syntes at de var lidt stærke. men det synes jeg også generelt at chokoladekager er… sååååeeee…

  Men de er utroligt saftige og bløde og man forstår ikke at der ikke er fedtstof i dem :)

  • Flo siger:

   Cool! Tak fordi du vendte tilbage. Måske er det en idé at bruge det der fedtfattige kakao, som andre har anbefalet, det skulle ikke være så stærkt.
   kh F

 8. [...] bruger det til topping, i kaffen, i varm kakao, som fyld i muffins – til alt muligt. Også det med skeen. Men der findes faktisk en del opskrifter, som man kan [...]

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Søg ...

Flo's tweets

fiepipfiepip: Me and my gingerbread latte #starbucks #bilka #fields #megayay @ Starbucks Bilka Fields http://t.co/RiJx51TO
2 years ago from Instagram
fiepipfiepip: Smukke damer, der ved hvad de snakker om trendwise. Dem kan vi lide. Tag et kig. http://t.co/AzsPK1F4
2 years ago from web
fiepipfiepip: Ka' du lide pizza? Ja, også mig. Er nomineret i den her, og vil blive glad for en stemme: http://t.co/49ZfbXKx
2 years ago from web
fiepipfiepip: JAAAA allemand, kom og støt årets Geek Girl Meetup 2012 | booomerang.dk - crowdfunding på dansk http://t.co/ih7RJYe3
2 years ago from Tweet Button

Translate me

  Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2014 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak