Fastelavnsboller

2 mar 2011 af Flo, 17 Kommentarer »
Print Friendly

Enhver madrelateret blog med respekt for sig selv har i disse dage en opskrift på fastelavnsboller, og der findes måske nok heller ikke en hyggeligere tradition. Men har du måske set nogle uden et truckload af smør i? Nogle som er formet som katte med lakridsknurhår, måske? Nej, vel? De kommer nemlig her…

Fastelavnsboller (12-15 stk)

  • 1 pk gær
  • 4 dl lun minimælk
  • en nips salt
  • 1 lille tsk vaniljepulver el. ½ stang vanilje
  • 2 spsk lys sirup
  • 600 g hvedemel
  • kagecreme (jeg bruger det købte stads, man skal piske med mælk)

Opløs gæren i mælken og ælt resten af ingredienserne i. Lad dejen hæve en times tid.

Rør kagecremen klar imens, brug minimælk.

Rul dejen ud og skær den ud i firkanter på ca 10 x 10 cm. Læg en klat creme i midten af hver – ikke for stor!

Fold firkanten på midten, som man gør med pirogger. Klem kanten ned med en gaffel Fold hjørnerne op, så de ligner ører, vend bollen om og læg den på bagepladen.

Jeg lavede halvdelen som katte, halvdelen som almindelige fastelavnsboller – altså hvor man folder alle fire hjørner ind, så det bliver en lille firkant.

Bag bollerne ved 200 grader i 20 minutter.

Pynt med glasur og spas og slik. Mi-jav!

Tags:, , , ,

17 Kommentarer

  1. Det er de flotteste fastalavnsboller jeg nogensinde har set!!!
    De er for vilde! Jeg vil i dineren og have en lige nu!
    Jamen, en katte fastalavnsbolle er jo helt rigtigt!

    :)

  2. Marian siger:

    WOW! Jeg er så klar på at hapse sådan en fastelavnsbolle-kat lige nu, selvom kl. kun er knap 9…. tror næsten at fastelavnsboller er en af mine livretter…..

  3. Ibs siger:

    De er da simpelthen så fine!

  4. Louis Corner siger:

    HOV! Der er jo næsten heller ikke sukker i….så jeg kan jo rent faktisk lave dem, selvom jeg er på minussukkerogfedtdiæt. Du er min heltinde. Tak. /Loui

  5. Nej, hvor er de SØDE!!! :-)

    Mange hilsner
    birthe

  6. Lise siger:

    Jeg vil vaere med til at rose for hold op de er godt nok fine !

  7. Ditte siger:

    Tak for god inspirationen. Fik min søn Charlie med i køkkenet og lave katte og det var super hyggeligt. Charlie var meget stolt over kattene og synes at de var så fine og smagte godt :) jeg havde dog et problem med dem da al cremen flød ud af dem i hver og en. Synes at jeg havde lukket dem fint, nogle endda foroven men det var ligesom at det bare måtte ud så det lavede da bare et andet hul at snige sig ud af 😀 er der et særligt trick ?

    • Flo siger:

      Hvor dejligt – det er jeg altså meget glad for at høre, I har gjort. Så hyggeligt! Jeg kan ikke rigtig andre tricks end at komme mindre mængder creme i, desværre. Men måske andre har en idé?

  8. Dorthe siger:

    Jamen, respekt, hvor er de skønne. Jeg har postet min fuldfede smøropskrift på butikken, men jeg tror nu, at jeg må reklamere for dine :-)

  9. Dorthe siger:

    Det med at cremen løber ud – på min opskrift – anbefaler jeg at man, pensler dem i bunden med æg – se http://www.kitchen4kids.dk (bemærk det er ikke en kalorielet opskrift) – og cremen flyder ikke ud. men de har en anden form end dine, Fie, så er det alligevel en ide tror du?

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Translate me

    Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2016 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak