Rabarbermuffins med lakrids

3 maj 2011 af Flo, 12 Kommentarer »

NU havde både rabarberne fra mine forældre og mit rålakridspulver fra Johan Bülow ligget og gloet længe nok! Og da jeg så de herligheder, Klidmosteren havde fået serveret til lakridsmiddag, tænkte jeg what the hell, jeg prøver en kombi.

Det kom der disse fedtfattige – næsten helt fedtfri – rabarbermuffins med lakridsdrys ud af, og I må tage mit (lakridselskende) hjertes ord for, at det er fuldstændig guddommeligt at kombinere smagene på den her måde. Jeg sad og sagde et højt uhhhmmm helt alene i min stue.

Ellers kan man jo bare lade være med at drysse. Eller drysse med noget andet. Eller lave en glasur, man godt kan lide.

Opskriften kommer originalt herfra – uden lakrids.

Rabarbermuffins med lakrids

 • 300 g rabarber (jeg havde kun 160 g, så dem brugte jeg!)
 • 1 spsk rørsukker
 • 450 g mel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk vaniliepulver
 • 1 tsk salt
 • 2 æggehvider, let pisket
 • 200 g brun farin
 • 2,5 dl kærnemælk
 • 1 spsk olie
 • lakridspulver til drys

Varm ovnen op til 200 grader.

Drys rabarbernestykkerne med rørsukker og lad dem stå og trække, mens du blander de andre ingredienser.

Bland mel, bagepulver, natron, kanel, vanilje og salt for sig. Pisk æggehvider, kærnemælk, olie og brun farin sammen for sig – og pisk så de to blandinger sammen. Det kan godt være lidt sejt, men når du så vender de sukkervåde rabarber i med en ske, løsner dejen sig op.

Fordel dejen i 12 muffinforme. Jeg glattede nogle af dem ud med bagsiden af en teske dyppet i vand, for de stak da godt nok ud til alle sider. Men det behøver man jo ikke.

Drys hver enkelt muffin med lakridspulver og bag i 20 minutter, til man kan stikke en tandstik I uden at dejen hænger ved.

Sådan ser de ud indeni...

Tags:, ,

12 Kommentarer

 1. Klidmoster siger:

  Åh, Fie – de ser fuldstændig lækre og meget mundvandsfremkaldende ud :-)

  Jeg tror jeg vil forsøge mig med en federe version når jeg får fat i rabarber. Sidste år lavede jeg en lakridskoldskål serveret med bagte rabarber, det var godt nok også godt.

  Forestiller mig at du kan lave en god koldskål på skyr og sukkerlage ;-)

  • Flo siger:

   TAK! De er virkelig vildt lækre – og tak for dine gode råd. Skyr og sukkerlage, siger du? Lyder himmelsk. Men det er som om, gåden om de fedtfrie kammerjunkere står i vejen for koldskålsbryggeriet. Hm. Må se at komme over det :-)

 2. Gad. Godt. Smage. Lakrids i kage lyder så spændende at jeg snart er nød til at hoppe på sukkervognen!

 3. Karina siger:

  Nej nej nej Flo. Det kan du ikke være bekendt!! Hold nu kæft de ser lækre ud. Her elskes både rabarber og lakrids, så mums mums mums da!!! Tror da nok lige den her side ryger under foretrukne – og skal prøves snart :)

 4. M siger:

  Hov, for snefen Fie – de ser ski go’e ud! Dem kaster jeg mig ud i!!! KH M

 5. Mette Lindgaard siger:

  Øj de ser gode og flotte ud :) Vil også prøve at bage mit pulver med på nogle kager snart.

 6. Helleq siger:

  Uhm, uhm og atter uhm.
  Jeg elsker bare rabarbere- og har heldigvis både flere slags og størrelser af dem i mine to haver :)
  Sig til hvis du en dag får en lille plet..så må du gerne få en blok af mig….. har lige set at en snollet blok koster næsten 100 kr på en planteskole.

 7. Mums. Det lyder absolut som en spænstig kombination. Må prøves.

  Herhjemme er vi glade for gode fedtstoffer, men knap så begejstrede for sukker, så det bliver nok fri improvisation over din super lækre opskrift. Tak for den :)

 8. Birgit siger:

  Flo, hvem siger der skal kammerjunkere til kærnemælkskoldskål? Jeg drikker det gerne rent når jeg er lækkersulten. Ellers kan du jo krumme noget brød og riste det. Har du lakrids i koldskålen vil ristet rugbrød være meget lækkert dertil. Rugbrød og lakrids er super godt sammen! Tak for opskriften, den skal prøves :o )

 9. Hej Flo.

  Har lige bagt disse dejlige monstermuffins. Men der er noget surt noget inden i som ikke smager så godt. Men selve dejen er fantastisk. Og det er nævnt på bloggen, billeder kommer først torsdag.

  Sverigestossen <3

 10. Øglemor siger:

  Håhr – har lige bagt de her nu til aften. Med de justeringer mit køkken nu beordrede. Yoghurt i stedet for kærnemælk og den slags ting. Men nuiiiiij, de smager godt! Tak for opskriften!

 11. Birthe Kristensen siger:

  Lige en ide til koldskålen i stedet for kammerjunker, kan anbefales cornflakes, det smager godt er er fantastisk sprødt :-)

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Søg ...

Flo's tweets

fiepipfiepip: Me and my gingerbread latte #starbucks #bilka #fields #megayay @ Starbucks Bilka Fields http://t.co/RiJx51TO
2 years ago from Instagram
fiepipfiepip: Smukke damer, der ved hvad de snakker om trendwise. Dem kan vi lide. Tag et kig. http://t.co/AzsPK1F4
2 years ago from web
fiepipfiepip: Ka' du lide pizza? Ja, også mig. Er nomineret i den her, og vil blive glad for en stemme: http://t.co/49ZfbXKx
2 years ago from web
fiepipfiepip: JAAAA allemand, kom og støt årets Geek Girl Meetup 2012 | booomerang.dk - crowdfunding på dansk http://t.co/ih7RJYe3
2 years ago from Tweet Button

Translate me

  Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2014 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak