Fiskefrikadeller FTW

4 jul 2011 af Flo, 2 Kommentarer »
Print Friendly

Convienience food er en stor ting, og tit og ofte er det jo også meget convienient at købe præ-skåret, præ-hakket og præ-altmulig-mad. Jeg er selv vældig taknemmelig for, at man i ren bekvemmelighed kan tage en pakke udskåret, blandet frugt ved indgangen til Brugsen og betale de sørgelige rester, når man når til kassen. Man kunne godt i den anledning brokke sig over, at forældre nu til dags er nogle dovne hunde, men hey. Det er ikke slik. Og hvem tager lige en æblekniv med i Brugsen? Sgu ikke på Nørrebro da…

Nå men, det jeg egentlig vil frem til, er hvor kort tid det tager at lave sin egen fiskefars. Jeg vil vædde på, at hvis vi tager tid, så kan jeg have rørt den lækreste, friske fiskefars på halvdelen af den tid, det tager dig at løbe ned til Netto efter 400 g voldhakket laks.

Pointen: Vi spiser mange fiskedeller herhjemme. Og det er sommer. Så derfor skal I da lige have en opskrift på sådan nogle!

Fiskefrikadeller for the win

 • 500 g lys fisk (pangasius, rødspætter, torsk, sej etc.)
 • 3 forårsløg
 • en stor dusk frisk dild
 • 3 æggehvider
 • 2-3 dl rasp
 • salt + peber
 • lidt olie til stegning

Skær fisken ud i gode stykker, hak forårsløg og dild let, og kom hele molevitten i en skål (eller en blender) sammen med æggehviderne. Jeg bruger min trusty stavblender. Fræs det hele til plukfisk (høhø), krydr med salt og peber, og drys raspen i. Vend eller blend det, til du synes, det har en god konsistens. Det er min erfaring, at det gerne må blive ret stift, for så er det nemt at forme og smide på panden i en ruf.

Steg fiskefrikadellerne i henved 20 minutter ved mellemvarme. Vend jævnligt.

Server med nye kartofler vendt i dild, noget grønt og en hjemme-remoulade bestående af blendet kvark, pickles og honning. Win!

Tags:, ,

2 Kommentarer

 1. Helleq siger:

  Vi elsker også fiskefrikadeller hjemme hos os – og pangasiusser er en god fisk til det, fordi den er så billig.
  Jeg laver næsten samme opskrift som dig, bare minus dild, men plus en sjat fløde.

 2. Henriette siger:

  Jeg lavede dem i går efter din opskrift og de blev ret gode. Lidt tunge, men det er måske bare sådan rigtige fiskefrikadeller er. I al fald bliver det sådan, vi aver fiskefrikadeller her i huset frem over. Både er det godt at vide, hvad der er i fiskefrikadellerne, og så er det jo billigere.

  I øvrigt var det godt for mig, at du fik lavet dette fiskefrikadelle-indlæg. Jeg åbner din blog hver dag, og det var IKKE godt for mig og min lækkersult, at det var et billede af en banankage, der dagligt dukkede op.

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Translate me

  Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2017 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak