Børnene tilbage til kødgryderne! GIVE AWAY: Vind julegaver til dit madglade barn

4 dec 2011 af Flo, 21 Kommentarer »

Jeg ved ikke, hvornår Viola var “med” i køkkenet første gang, men hun var ikke særlig gammel. Næsten hver dag sidder hun ved siden af vasken eller står på en stol og gør sig nyttig med at skylle champignoner – eller nøjes med at æde mandariner, kommandere med kokken og pjaske med vand. Hun smager på maden. Hun spytter resolut ting ud, hun ikke kan lide, men hun smager. Hun spiser, hvad vi spiser. Hvis hun da ikke lige har set sig lun på én bestemt ting på fadet, som bare skal støvsuges ind.

Lige så mange timer, vi har siddet ved bordet og kæmpet med at få hende til at spise – hvor “nå men så må du vente, til du bliver sulten” ikke var en mulighed, men et dødsensfarligt skråplan – lige så meget får vi indsatsen tilbage nu. Jeg ved det ikke, men jeg forestiller mig, at det ikke er alverdens 2,5-årige, der kender og elsker granatæbler, gerne og godt udtaler ordet aubergine og kender forskel på almindelig og røget mørbrad. Vi er stolte, er vi!

Og i den anledning: Et billede af den meget koncentrerede bagermester (godt nok ikke i køkkenet, men you get the point)

Men nu til pointen med overskriften: Jeg tror på madglæde. Og jeg tror på, at den kan leges ind med anerkendelse, nysgerrighed og tid. For det er så vigtigt, at vi tager de børn med ud i køkkenet! Op på skamlerne og afsted. Glem alt om orden og lad dem røre, piske, dreje, ælte, forme, stege og skære. Giv dem tid. Giv dig selv tid.

Flo’s Diner går ind for god karma, og det er absolut god karma, når man opdager en ny, dansk webshop, der fokuserer på kvalitetskøkkenredskaber til børn og barnlige sjæle. Hvorfor skal børn have grimme, køkkenting uden reel funktion fra legetøjsbutikken, når de kan få deres helt eget gear og komme med i køkkenet?

Shoppen hedder Kitchen4Kids.dk og åbner officielt i dag. Her kan du få alt, hvad hjertet begærer af redskaber, forme, forklæder etc. til børn. I god, ordentlig kvalitet. Og nu bliver det RÆDDI godt. For i samarbejde med Kitchen4Kids.dk er der hermed konkurrence, hvor du kan vinde en juleskål med ske fra Kids Cooking Company OG et forklædesæt efter eget valg. Her er vist skålen, skeen og et par eksempler på forklæder. Tjek hjemmesiden hvor der er flere forklæder at vælge mellem!

Bare svar på dette spørgsmål inden næste søndag d. 11/12 klokken 12, så trækker jeg lod via random.org, og du får tilsendt en fabelagtig julegave til dine unger inden jul!

I hvilke farver fås Kids Cooking companys skål og ske-sæt (som ikke er  julesættet)?
1. Lyserød eller blå
2. Grøn eller lilla
3. Rød eller blå

For en god ordens skyld: Du skal ikke gøre andet end at svare rigtigt på spørgsmålet. Jo måske… Lov mig, at hvis du vinder, så slæber du ungerne med i køkkenet og laver juleguf, så det står til alle sider. HUSK også at angive en blog/mailadresse, så jeg kan hitte dig, hvis du vinder.

21 Kommentarer

 1. AB siger:

  NR. 1 er det rigtige svar! Og som barn vokset op i restaurationskøkkenet, kunne jeg ikke være mete enig. Isac elsker at lave mad sammen med mig. Og jeg sende ofte taknemmelige tanker til kokkene, der havde tålmodighed nok til at have en femårig AB rendende i tide og utide.

 2. Julia Kadin Funge siger:

  Sikke en fin side!!! Og dejligt du er tilbage på bloggen.
  Sættet fåes i lyserød og blå. Og hvis jeg vinder, lover jeg at slå Isaac med skeen næste gang han siger” jeg kan ikke li´” :-)

 3. Julia Kadin Funge siger:

  Altså min egen Isaac, ikke din ovenfor!!!!:-)

 4. Julie siger:

  Lyserød og blå! Jeg har også tit to hjælpere i køkkenet og det er meget hyggeligt. Den store på 8 vil gerne til at lave ting selv efterhånden, så et forklæde er vist en god ide…

 5. Anne siger:

  Vi er på! (og nummer 1 er det rigtige svar)
  Og jeg er så enig med dig, at jeg slet ikke kan finde på noget at tilføje. Lea Amalie er også glad for at være med i køkkenet. Specielt hvis det involverer ting der skal skylles. Så får vi MEGET rene grønstager. Og en lille vandskade i ny og næ.

 6. øglemor siger:

  Jeg er enig med de andre og siger svarmulighed nr 1. Øglen elsker i øvrigt også at være med i køkkenet, og en af favorittingene er at klippe enderne af champignoner eller skrælle majs, da der var sæson for det… :-)

 7. Natascha siger:

  Cool – det er lige hvad jeg har brug for til at give min niece i julegave! Svaret er : lyserød og blå.
  K.h. Natascha

 8. Annie siger:

  Jeg elsker, at du er tilbage på bloggen!
  Én af mine kæpheste har altid været, at madglæde skal leges ind. Og jeg ville elske at kunne give min nevø sit helt eget forklæde og udstyr at bruge. Så er man ligesom lige en tand sejere, ikk?
  Svaret er i øvrigt blå og lyserød (selvom webshoppen vist kalder den rosa).

 9. Cecilie Arnholm siger:

  Hej Fie.
  Godt at have dig tilbage!
  Nr. 1 er det rigtige svar.
  Vi har også en glad lille køkkenhjælper på 3½, der altid hjælper til/hænger ud i køkkenet, når vi laver mad.
  Jeg synes helt klart, at det er det hele værd, selvom man ofte skal trække vejret dybt, eller acceptere, at maden måske ikke kommer til at se ud helt, som jeg havde forestillet mig.
  Kh. Cecilie.

 10. svaret er 1! Elinor har bagt sine første småkager i dag -må indrømme at jeg ikke altid er god til at få hende med i køkkenet i hverdagen, mangler plads og tid og ender bare med at blive stresset over det, men nu er hun ved at være gammel nok til ikke at det hele ender i ulykker, så nu glæder jeg mig

 11. Marie siger:

  Det er svar nr. 1!
  Og tak for linket, hvor er det bare en fantastisk side. Har allerede bestilt op til flere julegaver til min egen datter og bage-kage-glade niecer :-)

 12. Lisa siger:

  Svar no. 1 er det rigtige!
  Mit gudbarn har en lille dreng på vej med forventet ankomst primo april, og jeg glæder mig til vi skal i køkkenet sammen alle tre!
  KH Lisa / voksenmis [at] gmail com

 13. amarOrama siger:

  Jeg siger også nr. 1 og giver sættet til min niece, hvis jeg vinder.

 14. Anne siger:

  Lyserød og blå.

  Børn i køkkenet, yes! – Her er aktiviteter, der involverer vand også et hit.

 15. Lone siger:

  Nr. 1 :)

  Og jeg kan kun være enig i at børn skal med i køkkenet og de skal have ordentlige redskaber. Jeg glæder mig til mig datter kan deltage i det hele sammen med mig <3

 16. Lykke siger:

  Dejligt, at du er tilbage, og sikke da en skøn webshop! Den vil nok blive frekventeret en del i fremtiden, når min lille køkkenhjælper skal have nyt grej. Indtil videre klarer hun sig med en blanding af voksenting og lidt levn fra min egen barndom. Dengang i slutningen af 70’erne kunne man åbenbart godt lave kvalitetsprodukter til børn.

  Angående madglæde hos børn (og voksne for den sags skyld) er jeg helt på linje med dig, og har helt bevidst udsat begge mine piger for alverdens smagsoplevelser (hvem siger fx at børn ikke kan spise chili?), lige siden de begyndte at spise fast føde. Alligevel blev den store kræsen fra den ene dag til den anden, da hun var 1½-2 år og er først nu – i en alder af næsten fire – begyndt at åbne lidt op for madeksperimenter igen. Så hvis du har tips at dele ud af på den front, tager jeg gerne imod :-)

  Det rigtige svar er i øvrigt nr. 1.

  • Flo siger:

   Hej Lykke, tak for kommentar… så dejligt at få positiv repsons på det hersens blogging :) Jeg er ret mystificeret omkring kræsenhed i det hele taget, jeg ved ikke, om der måske ligger noget fysiologisk til grund for det ? Måske har vi bare været heldige med vores datters smagsløg? Men jeg tror på, at rigtig meget kan leges ind; vær med til at dække bord, spise af fjollede tallerkener, der er delt op, og hvor man skal spise én bid af hver ting, lege “jeg stjæler fra din tallerken, hvis du ikke er hurtig!” og den slags. Når det en gang i mellem sker, at hun bliver tvær og ikke vil spise noget af det, der er på tallerkenen, aftaler vi, at hun bare lige skal vælge én ting og spise den, og så må hun gå fra bordet. Som regel går der ikke mere end ti minutter, så kommer hun og beder om en banan eller noget. Og så får hun selvfølgelig det. Så minimere presset, men opgradere lege-elementet, selvom det selvfølgelig gør aftensmaden til noget af et pædagogisk projekt…

 17. Tina siger:

  Yes mand – så fandt jeg din blog via et link fra en bekendt på facebook. Fantastisk!!
  Mine drenge på 3 og 8 år elsker også at være med i køkkenet. Den lille mere end den store, men det er vist noget alders-noget, heh!
  To the point! Nr 1 er det rigtige svar :)
  Peace, T

 18. Anne Lyng siger:

  Svar nr. 1 – Lyserød eller Blå!
  Har ikke selv børn endnu, men har den skønneste lille nevø, der elsker at være i køkkenet, og vi bruger rigtig meget tid sammen, så det kunne være hyggeligt med lidt ekstra lir :)

 19. Erika siger:

  Nr. 1 er svaret.

  – og vi kan altid bruge lidt ekstra børnevenligt udstyr til fremstilling af julegodter. :-)

 20. […] gerne vil udlodde endnu en gang køkkengrej til madglade børn, kan jeg godt se, det er tid til at komme på dupperne igen. For det er så vigtigt, at de unger lærer at lave mad – på det niveau, der nu passer dem. […]

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Søg ...

Translate me

  Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2015 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak