Æbleskiver – og noget om at være godt udrustet

12 dec 2011 af Flo, 4 Kommentarer »

For en loppefreak/sparefrans/fattigrøv som mig selv er det lidt tungt at indrømme, når gammelt kram og gode tilbud bare ikke er godt nok.

Med mormor i tankerne – hende som kunne trylle overdådig mad ud af selv de tungeste, gamle jerngryder – satte jeg mit støbejerns-made-in-Denmark-genbrugsfund af en æbleskivepande over gasblusset. Og alt, hvad jeg hældte i den, satte sig ubønhørligt fast. Som i FAST.

Men eftersom der skal æbleskiver på bordet i eftermiddag, tog jeg en hurtig investeringsbeslutning og spurtede op til min isenkræmmer. Formedelst 399 kroner fik jeg en non-stick pande, og spurtede hjem igen med blødende Visakort.

Tillad mig at illustrere forskellen – efter bagning:

Jeg æder min gamle hat og skriver under på den der irriterende kontrakt, hvor der står, at man får, hvad man betaler for.

Og nu, uden yderligere faldera, opskriften på Flo’s æbleskiver (som ikke skal steges i fedt, fordi panden jo så er non-stick!). Der er 25 gram margarine* i, og jeg vil tro, man sagtens kan bruge olie i stedet.

Æbleskiver

 • 250 g hvedemel
 • 1 lille tsk natron
 • 30 g sukker
 • 4 dl kærnemælk
 • 4 æggehvider
 • 25 g margarine*
 • 1 tsk reven citronskal

Pisk mel, sukker, natron og kærnemælk godt sammen. Smelt margarinen, riv citronen og pisk begge dele i. Pisk æggehviderne stive for sig og vend dem i blandingen. Vupti.

Se nu hvor pænt de bager, de ikke-stickende små æbleskiver…

* Ja, brug du bare smør. Margarinen er et specialprodukt, som vi bruger herhjemme på grund af noget meget teknisk med forskellige slags fedtsyrer.

Tags:, ,

4 Kommentarer

 1. Marian siger:

  De ser eddermanme gode ud de æbleskiver! Jeg overvejer da også nu om jeg bør investere i en æbleskive-pande til den enorme samling af alverdens (nyttigt) køkkengrej…..

 2. Flo siger:

  De er mega lækre, Marian! Jeg tror virkelig på, det er en god investering… nu virker det i hvert fald lige så overskueligt at lave æbleskiver som pandekager, så mon ikke den bliver godt brugt?

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Søg ...

Flo's tweets

fiepipfiepip: Me and my gingerbread latte #starbucks #bilka #fields #megayay @ Starbucks Bilka Fields http://t.co/RiJx51TO
2 years ago from Instagram
fiepipfiepip: Smukke damer, der ved hvad de snakker om trendwise. Dem kan vi lide. Tag et kig. http://t.co/AzsPK1F4
2 years ago from web
fiepipfiepip: Ka' du lide pizza? Ja, også mig. Er nomineret i den her, og vil blive glad for en stemme: http://t.co/49ZfbXKx
2 years ago from web
fiepipfiepip: JAAAA allemand, kom og støt årets Geek Girl Meetup 2012 | booomerang.dk - crowdfunding på dansk http://t.co/ih7RJYe3
2 years ago from Tweet Button

Translate me

  Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2014 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak