Fruit Jellies – eller “flæsk”, som det jo så smukt hedder på juledansk

17 dec 2011 af Flo, 1 Kommentar »
Print Friendly

Jeg har vist erklæret et par gange, hvordan jeg har det med Martha Stewart, har jeg ikke? Perfektionistisk husmor med dollartegn i øjnene og knive i skåneærmerne. Nej, den type kan vi ikke lide. MEN. Man skal ikke kaste med børn, når man selv er på vej ud med badevandet, og som den opmærksomme læser nok har set, reklamerede jeg faktisk for hendes opskrift på Fruit Jellies her den anden dag.

Og nu har jeg så oversat opskriften og prøvet den. Og det var overraskende nemt og tilsvarende lækkert. Det seje ved de her jellies er, at man kan variere dem efter egen smag og behag. Jeg lagde ud med en meget ufarlig æble-jordbær model, som rent faktisk får en ret julet feeling, og som ikke føles kunstig på samme måde som det “flæsk”, man kan købe. Men man kan jo se, hvad der er på hylderne og prøve sig frem til gode kombi’er. Jeg tænker grenadine-brombær, mango-hindbær, æble-solbær… alverdens ting.

Fruit jellies

 • 30 g gelatinepulver
 • 3 dl juice eller vand (jeg brugte æblejuice)
 • 300 g sukker
 • 425 g marmelade (jeg brugte jordbærmarmelade)
 • flormelis til at vende i

Drys gelatinen i halvdelen af juicen og lad det stå 5 minutter for sig selv. Det bliver til noget stift halløj på ingen tid. Den anden halvdel af juicen hældes i en kasserolle sammen med sukkeret. Kog det op indtil sukkeret er opløst, det tager ca. 5 minutter. Hæld marmeladen i og rør rundt. Kog blandingen op og lad den bulderkoge et par minutter. Hæld nu gelatineblandingen i og pisk, grundigt, indtil gelatinen er opløst.

Gennem en fin si hældes blandingen i en bradepande/springform på ca. 20 cm i diameter. Møf det lidt rundt, så eventuelle hele bær i marmeladen ikke blokerer.

Sættes i køleskab mindst 3 timer (kan holde sig op til 2 uger). Før servering skæres jellien ud i små stykker og vendes i sukker el. flormelis.

Tags:, , ,

En kommentar

 1. Liv Oustrup siger:

  Mums. Elsker ‘flæsk’ eller numser, som de hedder hos os. Og det er så fordi, man kan mase abrikos-flæsk lidt, så det altså ligner en bagdel!

  De skal prøves.

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Translate me

  Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2016 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak