Gæstekok i Dineren: Mor

23 maj 2012 af Flo, 2 Kommentarer »

Det er sommer, ja det er så – og så skal man da have rabarberkage. Denne her lækre version fik barnet og jeg serveret i weekenden, da vi henslægte os i det landlige, og jeg har bedt min mor om opskriften. Men den slags bruger hun ikke så meget. Som hun skriver: Den er lavet sådan efter min fornemmelse, og hvor mange vi er til kaffen.

Men her er en fremgangsmåde. Nyd!

Friske rabarber skæres i mindre stykker, de vendes i sukker tilsat lidt maizena, og hældes i et ildfast fad, hvor der er lidt vand i bunden.
Sættes i en varm ovn, 170-180 grader ca. 15- 20 min.
Formen tages ud, mens 3-4 pasteuriserede æggehvider piskes meget stive med lidt sukker.
Nogle skefulde makronrasp vendes i hviderne, og dette hældes over rabarberne.
Ind i ovnen igen til æggehvidelåget/marengslåget tager farve, sådan ca. 15 min.
Serveres med kvark rørt op med vanilje og akaciehonning.

Tags:, ,

2 Kommentarer

  1. Dejlig mor at have, ja hver en rabarber skal udnyttes.

  2. Lotte siger:

    Uhmmmm jeg elssssker rababerkage, så denne her skal prøves. Hils mor og sig tak

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Søg ...

Translate me

    Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2015 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak