Anmeldelse: Børneknive

11 jun 2012 af Flo, 2 Kommentarer »

“Jeg skal have min hundekniv, moar,” forlangte min lille mangoelsker. Og med en anelse angst og bæven for kombinationen små fedtede fingre, fedtet mango og en kniv fandt jeg de to knive frem, som jeg har fået tilsendt af kitchen4kids.

Det er ingen hemmelighed, at jeg er stor fan af Dorthe og hendes køkkenbiks, der sælger rigtigt køkkengrej til børn, men hun bad mig om en ærlig anmeldelse, så den kommer her.

Først og fremmest er de knive edderdælme lækre. Det er god kvalitet, de er gennemtænkte, de har en god størrelse til sådan en næsten 3-årig grab, og de er søde – hundeudformningen virkede fra det øjeblik, vi pakkede dem ud – “se, det er en HUND!” – sagt med den rene og tindrende overraskelse som kun et barn kan mønstre.

Men som sagt, jeg var lidt loren ved det hele. Indtil nu har hun kun brugt sin komplet sløve og legetøjsagtige kniv til at spise aftensmad med. Det der med at skære frugt og grøntsager synes jeg, hun er for lille til endnu. Jeg ville ikke risikere, i madglædens hellige navn, at indpode det modsatte (madfrygt?) i hende, hvis hun nu skar sig rigtig grimt. Men altså. Vi prøvede.

Det kørte. Frugten var lidt hård, men hun holdt godt fast i både kniv og mango. Hun valgte den savtakkede, for den var nemmest at få til at gå igennem uden at smutte. Hendes glæde ved at skære den dér frugt i stykker var enorm! Hundens ører blokerer effektivt for, at hånden skal smutte ned på knivbladet – det farlige, set fra moars synspunkt er jo, at den anden lille fedtede hånd, som holder frugten i et pølsefingerjerngreb, skal smutte ind under bladet.

Der kom da også et “av!” på et tidspunkt, og moderhjertet tog et ekstra hop. Men faktisk, og det er ikke engang løwn, passer det, hvad producenten skriver: Den er skarp nok til at skære madvarer, men ikke små fingre. Der skete intet. Og hun fortsatte ufortrødent, indtil der var et skærebræt fyldt med mangohapser, som stolt blev båret ind til den knap så vågne far.

Skal man give stjerner i sådan en anmeldelse her? Så giver jeg Kuhn Rikon-knivene fem ud af seks stjerner. Den sjette får de først, når jeg ikke er ved at dø af skræk over at se barneblod på køkkenbordet mere… det kan nok godt tage lidt tid, og er ret beset ikke deres skyld.

Så køb du bare kvali-knivene til dine unger. De er ikke engang dyre. Go go go!

Tags:,

2 Kommentarer

 1. Trine siger:

  Uh, hvor jeg kender den der hjerte-spasme når nogen små i nærheden råber awww…

  Jeg prøver altid at berolige mig selv med, at et sår lavet med en skarp kniv giver en fin, ren og glat sårflade – som heler både bedre og hurtigere.
  En sårflade lavet med en sløv, træt, rusten kniv giver en flosset sårflade, som efterlader ar og tager lang tid om at blive helt og fint igen.

 2. Cristine siger:

  Hallo! Altså, Hallo! Som i – HAAAALLLOO!
  Og hvorfor så?
  Fordi jeg har leeeeeeeeeedt og leeeeeedt og ledt efter knive til min lille kok, der elsker at være med i køkkenet. Hvorfor tænkte jeg ikke på dig med det samme?

  TAK, FIE!

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Søg ...

Flo's tweets

fiepipfiepip: Me and my gingerbread latte #starbucks #bilka #fields #megayay @ Starbucks Bilka Fields http://t.co/RiJx51TO
2 years ago from Instagram
fiepipfiepip: Smukke damer, der ved hvad de snakker om trendwise. Dem kan vi lide. Tag et kig. http://t.co/AzsPK1F4
2 years ago from web
fiepipfiepip: Ka' du lide pizza? Ja, også mig. Er nomineret i den her, og vil blive glad for en stemme: http://t.co/49ZfbXKx
2 years ago from web
fiepipfiepip: JAAAA allemand, kom og støt årets Geek Girl Meetup 2012 | booomerang.dk - crowdfunding på dansk http://t.co/ih7RJYe3
2 years ago from Tweet Button

Translate me

  Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2014 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak