Jeg, en nørd

20 okt 2012 af Flo, Ingen kommentarer »
Print Friendly

Hvorfor er det vigtigt, at kvinder mødes omkring det digitale, det kreative og det forretningsmæssige, spørger Geek Girl Meetup-arrangørerne i den her blogstafet. Mit personlige bud kommer her.

Der var engang røget et K i Nokias neonskilt ved søerne, så der stod NOIA – CONNECTING PEOPLE. Det grinede jeg en del af. Især fordi, det var engang i starten af nullerne, hvor hele verden var dybt paranoid og folk fandt sammen om fjendebilleder i et væk.

Men nu. Nu skriver vi altså 2012. Fremtiden er nu. Vi connecter om helt andre ting, positive, bæredygtige, fremadrettede ting. Og faktisk er det NOKIA, der lægger lokaler til, når der er Geek Girl Meetup 2012 den første weekend i november.

Geek Girl Meetup er en un-conference spækket med inspirerende talere, workshops, entreprenante digitale og forretningsmæssige ideer – og landets mest velinddækkede kvinder, når det kommer til mængden af gadgets i dametasken, konstante twitter-updates og ikke mindst solid viden.

Det er en broget flok, der har det til fælles, at de lever og ånder for – og gennem – det digitale. Programmører med teknisk brillans, højtstående forretningskvinder, strateger, iværksættere, webwizards, kreakvinder og kommunikatører. To name a few.

Men hvorfor er det nu vigtigt at samle dem? Hvad kan de bidrage med?

Jeg var med til arrangementet for to år siden, da jeg for alvor havde vind i blogsejlene og gerne ville bringe Flos’ Diner videre fra det, den var, til denne hersens madblog. Og måske mere.

Jeg, og min businessmentor – jow, for sådan en havde jeg hyret – havde store planer for Flo’s Diner, og jeg var med på Geek Girl Meetup for at mingle, lade mig inspirere og konsolidere det faktum, som min mentordame så, men som jeg måske ikke altid har brystet mig af; at jeg er nørdet. Og at jeg skal omfavne det. Dyrke det og videreudvikle det.

Jeg kom nu ikke til at leve af Flo’s Diner. Men i min barselssump fik jeg drejet hjernen 360 grader omkring det faktum, at mine specifikke evner inden for ordgøgleri, mine passioner for sociale medier, mad, medier, dimseri, genbrug – og selvfølgelig min professionelle erfaring som journalist – kvalificerer mig. Definerer mig. Det gav mig en supplerende identitet og vigtigst af alt: Et vildtvoksende og vanvittig fedt netværk.

Derfor er det vigtigt. Fordi det samler og giver eksponering til de hamrende talentfulde kvinder, som ofte er i undertal; det kan være som kæmpende selvstændigt erhvervsdrivende, ene høns i hanekampen i it-branchen, chefer, freelancere, opfindere, teknikere. Kvinder, der ved og kan noget særligt.

Der er ingen tvivl om, at jeg er en geek girl. Ikke i den forstand, at jeg jonglerer daglige digitale bolde med en teknisk titel på visitkortet og et skillset, kun få forstår – men sådan forstået, at jeg er en kvinde med unik viden, kreativitet og potentiale.

Jeg sender blogstafetten videre til et par af mine yndlingsnørder og en enkelt, som jeg enormt gerne vil møde en dag. Kommer I til meetup, damer?

Julie Arndrup

Trine Kok

Kathrine Felland Gunløgsson

Iben Christiane Bach

Tine Tholander

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Translate me

    Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2017 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak