Pebermyntekonfekt

8 dec 2012 af Flo, Ingen kommentarer »
Print Friendly

Ja, det ligner snebolde! Woo-hoo!

Eftersom jeg åbenbart kun blogger om mad omkring højtiderne, så må det være på høje tid (…badumtji), at jeg får kastet noget jul herind. I dag har vi nemlig føjet en ny slags konfekt til opskriftkataloget. Den kommer fra en bog, som Lindhardt & Ringhof har sendt mig; LIV og glade dage – opskrifter og kreative ideer til børnefamilier, hedder den, og den er skrevet af Nicoline Olsen. Den er hermed anbefalet på det allervarmeste, der er indtil flere julerier i den, som jeg skal teste på familien i år.

Nå men, opskriften ser sådan her ud – og der blev 45 små kugler af massen.

Jeg vil med det samme sige, at 200 g flormelis er alt for lidt. Jeg brugte vel det dobbelte for at få massen til at hænge sammen og trille ordentligt. Det var dog også en stor æggehvide, der var i det bæger, og jeg gad ikke være alt for fedtet på fingrene. Men bortset fra det, tog det jo kun to minutter at måle af, blande og samle massen. Ingen børn blev utålmodige under tilblivelsen af denne konfekt, som der ville stå i rulleteksterne, hvis det var en Hollywoodproduktion.

Pynten skulle have været sukkerkugler, men de ligger i en af pakkekalenderens fremtidige pakker… så det blev på barnets foranledning til små sukkerhjerter, og på min til tyk kakaoglasur – for jeg synes bestemt, at de smager som pariserlinser, og kakao/chokoladesmag er en god ven af pebermynte.

Vi pyntede nogle af dem med en Lékué decopen fra KitchenOne.dk, og det var en knaldgod ide – men ikke, hvis vi skulle holde de gode tålmodighedstakter. Den er for voksne, og jeg glæder mig til at prøve den senere på måneden. Tænker, at den kan bruges til nytår på den her sag, for eksempel!

Og så lige Instagram-versionen. Bare fordi det er pænt, ing?

Tags:, , , ,

Skriv kommentar

Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Translate me

    Translate to:

Arkivet

Kagerullen

© 2017 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak