Kom indenfor! Jeg hedder Fie, og dette er Flo’s Diner. En blog om hverdagsopskrifter og madoplevelser, som er fri for fedt og frelste attituder. Mere

Gratis e-mag til dig

Søg ...

Flo's tweets

fiepipfiepip: Me and my gingerbread latte #starbucks #bilka #fields #megayay @ Starbucks Bilka Fields http://t.co/RiJx51TO
2 years ago from Instagram
fiepipfiepip: Smukke damer, der ved hvad de snakker om trendwise. Dem kan vi lide. Tag et kig. http://t.co/AzsPK1F4
2 years ago from web
fiepipfiepip: Ka' du lide pizza? Ja, også mig. Er nomineret i den her, og vil blive glad for en stemme: http://t.co/49ZfbXKx
2 years ago from web
fiepipfiepip: JAAAA allemand, kom og støt årets Geek Girl Meetup 2012 | booomerang.dk - crowdfunding på dansk http://t.co/ih7RJYe3
2 years ago from Tweet Button

Translate me

    Translate to:

Arkivet

Kagerullen

Info

17 nov 2010 af Flo, 8 kommentarer »

Hvad bliver der serveret? Lidt af det hele. Hverdagsmad, når den er allermest rutinepræget, såvel som festmad, når den er lækrest. Og alt det midt imellem. Mad til både voksne og børn.

Grænsen for fedtindhold går som tommelfingerregel ved 2 procent fedt i de enkelte madvarer. Altså 2 g. pr. 100 g. Kød kan være op til 4 procent, men aldrig mere end det. Det giver en naturlig afgrænsning i de varer, man har til rådighed – men det åbner også op for nogle helt nye ingredienser, nye tanker og måder at kokkerere på.

I praksis betyder det for eksempel farvel til chokolade, nødder, fløde, oksekød, æggeblommer og ost. Men goddag til alt det andet – for eksempel hummer, sushi, kanin, kænguru, marengskager, eksotiske frugter og skumfiduser!

Bliver der brugt fedtstof i Dinerens opskrifter, vil anbefalingen være jomfru kokosolie. Se hvorfor længere nede.

Det er journalist og blogger Fie Lundsgaard Olsen, der har forklædet på. Jeg er 33 år, mor til Viola og kone til Henrik.

Det med småt:

  • Fokus for Flo’s Diner er at minimere indholdet af fedt, ikke energi eller kalorier. Derfor kan der sagtens være masser af kalorier og sukker i maden. Bare så du ved det.
  • Forfatteren af denne blog er ikke diætist, kok eller ekspert af nogen art, men en glad hverdagsmadlaverske med en smule viden om fedt. Bruger du opskrifterne, idéerne, tippene, anbefalingerne etc., er det på eget ansvar.
  • Forfatteren har copyright på alt, hvad der bliver postet her. Se punktet Copyright & Info nederst på sitet.

INFO OM KOKOS: Kokos og kokosolie har kort fortalt den egenskab, at det naturligt indeholder ca. 50 procent mellemkædede fedtsyrer og 50 procent langkædede fedtsyrer, hvor almindelige madolier er 100 procent langkædede. Forskellen er, at langkædede fedtsyrer lagres af kroppen og forbrændes langsomt, mens mellemkædede fedtsyrer forbrændes hurtigt, ligesom sukker, og derfor ikke lagrer sig. Populært sagt ”sætter” kokosolie sig altså ikke så meget, og dermed er det et godt alternativ til andre madolier, når man vil leve fedtfattigt. Læs f.eks. mere om kokosolie her.

8 Kommentarer

  1. Katja Lundbech siger:

    Hej, Tillykke med det nye site. Det bliver spændende at følge med, glæder mig til opskrifterne. Tænker at man måske selv kan justere lidt på fedtindhold, hvis man har lyst – men tage udgangspunkt i dine nul-fedt opskrifter? Æblemuffinen ser i hvertfald god ud :-)
    kh Katja

    • Flo siger:

      Hej Katja, Tak – og ja selvfølgelig må du lave om på opskrifterne! Jeg skriver dem bare, som jeg laver dem, og så kan man jo selv lege videre, hvis man har andre præferencer eller behov. Kh Fie

  2. sarah siger:

    Hej.

    Spændende sted du har bakset sammen her :)

    Jeg tænker så lige…. bum bum kokoks-olie….. smager maden så en lille smule af kokos??

    MVH
    Sarah :)

    • Flo siger:

      Hej Sarah – tak skal du have. Det er ikke min erfaring, at maden smager voldsomt af kokos, men der dufter af det, når man steger…. Det kommer selvfølgelig an på, hvor meget man bruger! Kh Fie

  3. Annette siger:

    Hej, jeg kom lige forbi og blev totalt fascineret af din blog. Jeg kan kun svagt sætte mig ind i, hvordan det må være, så radikalt at skulle lægge sin kost om, for jeg har aldrig prøvet det.
    Men jeg tager virkelig hatten af for din tilgang til det, som er en nødvendighed – for din kreativitet og væld af idéer til, hvordan man kan lave spændende mad uden fedt.
    Jeg får helt lyst til at lege med, hvem ved, måske ville det også kunne ses på sidebenene ;-)

  4. Louise siger:

    Hej Fie.

    Jeg er faldet over din blog. Og tak skaber for det. Lige hvad jeg mangler. Bliver nok lige nødt til at anbefale den til de andre husmodertyper. Som min mand fx. Han vil nyde at have dig med i køkkenet :-)

    Be om mere mad, tak :-)

    Louise

Skriv kommentar

© 2014 Flo’s Diner / Fie Lundsgaard Olsen. All rights reserved. Powered by Wordpress.

Om hjemmesiden - Copyright & vilkår - Statistik & annoncering - Kontakt - Tak